Romance del Prisionero

Dijous 20 de Març de 2014 es presentà al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) el procés de creació i el curt “Romance del Prisionero” un curtmetratge animat amb sorra seguint la cançó del cantautor Joaquín Díaz. Va ser presentat com a projecte final del estudis d’Animació a l’escola d’Art Pau Gargallo de Badalona.

“Romance del Prisionero” reflecteix la importància de la paraula com a element unificador entre la tradició oral dels poemes del segle XIV, la seva representació escrita i finalment la seva evocació en imatges. Tot fent servir un material senzill, pròxim i càlid com és la sorra. L’animació il·lustra una versió cantada del romanç “Romance del Prisionero” interpretada per l’autor Joaquín Díaz.

El curtmetratge va ser finalista a festivals de cinema del 2013 com: FILMETS de Badalona, 3D Wire de Segòvia i ANIMAINZÓN de Saragossa.

Crèdits:

“Romance del Prisionero” (2013) – Direcció, animació i edició ARANTXA MORÁN – Música i veu JOAQUÍN DÍAZ – Guió adaptat ROMANÇ ANÒNIM MEDIEVAL

Amb la col·laboració de: FUNDACIÓ JOAQUÍN DÍAZ de VALLADOLID i ESCOLA d’ART i SUPERIOR de DISSENY PAU GARGALLO de BADALONA

Dades de contacte: 

Arantxa Morán, e-mail: arantxamoran@gmail.com  /  info@mundoanimado.com